FAQ

MIJN BERING-HORLOGE IS KAPOT. WAT MOET IK DOEN?

Je kunt je horloge voor inspectie/reparatie naar een servicecentrum van ons opsturen of direct contact opnemen met een geautoriseerde BERING-dealer bij jou in de buurt.

 

WAAR MOET IK OP LETTEN ALS IK MIJN BERING-HORLOGE OPSTUUR?

We raden je aan je horloge als pakket te versturen, dan is het verzekerd in geval van schade. Voeg een gedetailleerde beschrijving toe van wat er mis is met het  horloge en zorg dat je adres correct is vermeld. (Hiervoor kun je het voorgedrukte formulier gebruiken). Vergeet niet een kopie van het aankoopbewijs en het ingevulde garantiebewijs bij te voegen.

 

IK HEB HET ARTIKEL IN EEN EIGEN VERPAKKING OPGESTUURD EN DIE IS NIET AAN MIJ TERUGGESTUURD. HOE KAN DAT?

We versturen gerepareerde/vervangende artikelen altijd in de originele BERING-verpakking. We vragen je daarom  geen eigen dozen/verpakkingen te versturen omdat we die niet aan je zullen terugsturen.

 

WAAR STAAT HET MODELNUMMER VAN MIJN HORLOGE?

Het modelnummer staat op de achterkant van de kast. Meestal bestaat dat uit 8 cijfers (bijv.: 11435-742). Vermeld altijd het modelnummer als je vragen hebt of je horloge opstuurt.

 

IK WIL GRAAG EEN ANDER HORLOGEBANDJE VOOR MIJN HORLOGE. KAN DAT?

Binnen een bepaalde reeks modellen kan het horlogebandje gemakkelijk worden verwisseld (bijv: 32139). (Voorbeeld: het horlogebandje van model 32139-309 is compatibel met model 32139-402)

Viewed